Om meg

_DSC7235
Mitt navn er Silje Austnes, jeg er spesialist i injeksjonsbehandlinger og medisinske hudbehandlinger (Kosmetisk sykepleier).
Jeg er kurset innen injeksjonsbehandlinger med fillers, botox, laser, IPL og kjemisk peeling i inn-og utland. Jeg underviser også i injeksjonsbehandlinger for Allergan Medical institute, et av verdens største legemiddelfirmaer.

Jeg er spesialisert innen injeksjonsbehandlinger med Restylane og Juvederm, samt toxinbehandlinger med Botox/Vistabel/Azzalure. Jeg har jobbet med injeksjonsbehandlinger i over 10 år.

Jeg er omtalt som en av de dyktigste i Skandinavia innen injeksjonsbehandlinger med Restylane, Juvederm, Botox/Vistabel/Azzalure og medisinsk hudforyngelse. Jeg utfører over 4000 pasientbehandlinger i året, og er en av de ledende behandlerene innen injeksjonsbehandlinger i Norge.

En av Skandinavias fremste spesialister på injeksjonsbehandlinger med Restylane, Juvederm & Botox/Azzalure/Vistabel. I tillegg til medisinske hudbehandlinger med Obagi/ZO Medical/ZO skin Health og Elixir. Har 10 års erfaring med injeksjonsbehandlinger og  medisinske hudbehandlinger.

Jobber selvstendig ved Beths Medispa på Frogner i Oslo og underviser i injeksjonsbehandlinger for Allergan, et av verdens største legemiddelfirma.

Autorisert spesialist innen Restylane og Juvederm behandlinger gjennom de internasjonale legemiddelfirmaene Galderma og Allergan. En av få medisinske estetiske behandlere med denne høyeste spesialeringsgraden i Norge.

Autorisert spesialist innen Azzalure, Vistabel og Botox ( alle tre er botulinum toxin) fra bl.a. de internasjonale medikamentfirmaene Galderma og Allergan AS.

De høyeste spesialiseringene innen fillers (Restylane og Juvederm) og Botolinum toxin fra flere kurs i både Norge, Frankrike, Monaco, England, Portugal, Tjekkia, Polen, Tyskland Danmark og Sverige. Kurset sammen med internasjonale behandlere fra hele verden, både dermatologer og plastikkirurger. Er i tillegg kurset i ZO Medical/Obagi/Zo skin health i Norge, Sverige, Monaco og USA.

Kurset i laserteknikk gjennom de Norske laserfirmaene Scanex og Skintech.

Har bidratt med min kompetanse utallige ganger for både ulike TV-programmer, nett-TV, nettsider, blader/magasiner, aviser og Radio (I presse/media)

Har bidratt som skribent for ulike magasiner og nettmagasiner.

Har tidligere jobbet som kosmetisk hud og injeksjonsbehandler ved både Akademikliniken (tidl. Ellipseklinikken) i Trondheim, Drammen private sykehus og Aleris Colosseum (tidl. Teres Colosseum) i Oslo.

Blogger for Nettavisen og Side2 på www.siljeaustnes.blogg.no

_MG_6710 copy

 1. Kirsten Flokketvedt

  16.4.12 22:28
  Ønsker pris på Obagi proffessional-C serum 20 % på forhånd takk

  Mvh Kirsten
  • siljeaustnes

   16.4.12 22:49
   Hei Kristen! Prisen er 1200 kroner for obagi c-serum 20%. Silje
  • ingrid årsbog

   2.10.13 21:44
   Er det parabener i obagi?
   • siljeaustnes

    4.10.13 21:09
    Hei Ingrid! Obagi nu-derm har parabener, men Zo medical inneholder ikke parabener. Klem Silje:)
 2. Ylva

  24.5.12 19:57
  Hei. Jeg bruker Obagi Nu-Derm, clear, blender og a-vitamin i ansiktet. Har mye arr på ryggen også, kan jeg bruke f.eks. kun clear der? Hvis jeg gjør det, kan jeg da sole meg med solfaktor 20?
  Mvh Ylva
  • siljeaustnes

   25.5.12 11:30
   Hei Ylva! Om du har mye arr på ryggen anbefaler jeg at du bruker en blanding av a-vitamin syre (tretionin 0.1%) og blender hver kveld. Det er det som vil ha en effekt på arr, fordi Clear tar bare hyperpigmentering i de øverste hudlagene, ikke arr. Men du kan ikke sole deg på områder hvor du bruker a-vitamin syre, så da bør du heller vente til høsten med å behandle dette området. Men bruk uansett minst faktor 20 på hele kroppen i sommer, da holder du huden din sunn og flott:) Klem Silje
   • jasmin

    6.9.12 21:24
    hei jeg brukte litt a vitamin syre og blender på arret på navlen min i to dager nå har jeg fått karftig rynker rundt navlen.går dette her vekk.jeg slutter med det med en gang jeg så rynken.tror du denne rynken vil gå vekk eller?
    • siljeaustnes

     7.9.12 08:26
     Hei Jasmin! Jeg fikk din henvendelse på mail også, så har sendt deg svar per mail:) Klem Silje
 3. Mona

  22.6.12 14:40
  Leste det du har skrevet om Obagi nu derm, og forstår det slik at du burker det selv! Det at hunden blir værre i en periode, flasser, skiftes ut osv... hvor lenge varer egentlig det? Du skriver at du har brukt produktene i mange år, og du ser jo fabelaktig ut;)

  Er det så sterke produkter at det er "dumt for huden" at man bruker det fast? Er det bedre å benytte det i perioder for reparasjon?
  • siljeaustnes

   22.6.12 15:27
   Hei Mona!
   Jeg har brukt Obagi Nuderm, i flere år. Å jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har aldri vært borti noe bedre. Men jeg bruker ikke alle Nudermproduktene hver dag året rundt, men supplementerer med ulike produkter fra ZO (o.l.) i tillegg, alt etter årstid og hudens behov. Jeg hadde både hyperpigentering etter for mye solarium i tenårene, og mye acne/kviser. Så jeg har faktisk fått en helt ny hud ved hjelp av Nuderm-systemet. Men jeg må være konsekvent med hudpleierutinene for å holde huden min vakker, om ikke så får jeg raskt både kviser og ujevn hud. En pen hud kommer ikke uten litt "arbeid".

   Det som er viktig er å bruke et fullt obagi nuderm program i minst 18 uker for å virkelig få en foryngelse av huden. Da er det flassing og sår hud, men man får ikke en penere hud uten å få bort den gamle. Man er, for å si det rett ut, lite pen i minst 6 uker etter kurens start. Etter å ha oppnådd ønsket resultat (ca 18 uker), så får man tilpasset et vedlikeholdsprogram, for å holde huden vakker og samtidig forebygge aldring. Så man følges tett opp av meg videre, for å holde huden flott både sommer og vinter!

   Håper du føler at du fikk svar på det du lurte på:)

   Klem Silje:)
 4. monica

  2.7.12 20:38
  hei!

  jeg har nå begynt på Obagi Nuderm 19 ukers program. er i min 3 uke. men har ikke merket noe spes til den rødhet/sårheten og all den flassingen som det er snakk om? var litt rød/sår etter den første uken. men gikk fort over. litt tørr rundt munnpartiet, men ikke voldsomt. er dette normalt?? funker produktene alikevell??
  • siljeaustnes

   2.7.12 21:00
   Hei Monica! Vi er alle forskjellige, noen flasser mye, og andre lite. Produktene jobber uansett! Vi mister mye hud om natten og når vi vasker ansiktet grundig morgen og kveld. Men om du har en grov/rynkete hud så skal jo det en del hud av for å få den myke babyhuden som vi alle ønsker. Men hvor høy dose med a-vitamin (tretionin) bruker du? Å hvilken styrke på tretinoinen? Anbefaler at du går til en kontroll hos din behandler, så kan han/hun evt justere på doseringen av de ulike produktene for å få raskere resultater i din Obagi Nuderm kur.
   Klem Silje:)
   • monica

    2.7.12 21:17
    takk for raskt svar!:) jeg har en grov hud ja.... kanskje jeg skulle brukt mer A vitamin, får prøve på det... mener jeg har 0,1 eller 0,25?
    • siljeaustnes

     2.7.12 21:46
     0.1% er fire ganger så sterk som 0.025% (rekner med at du mente denne styrken) tretinoin. Men det kan i mange tilfeller være bra å begynne på den svakeste styrken (0.025%) på tretinoin nå på sommeren om du er mye ute i friluft og sollys. Da kan man øke opp i styrke på tretinoin etter hvert som huden blir sterkere. Men siden det høres ut som du tåler den veldig godt så kan du øke litt opp i mengde tretinoin på natten om du ønsker raskere resultater, men jeg anbefaler at du gjør dette i samråd med din behandler for en god oppfølging:)
     Klem Silje:)
 5. monica

  16.7.12 06:15
  da har jeg anskaffet meg tretonoin som er litt sterkere. å jaggu virker den også! er tørr spesielt rundt munnparti, litt under nesa, og rundt øynene(øyepartiet)? samt er blitt rød i kinnbeina? er det normalt tro? hva er det som gjør til at huden blir så rød/tørr? det svir nå ja, når jeg renser/påfører huden de andre produktene. men det som jeg har nevnt nå er vell ett tegn på at det virker:)?
  • siljeaustnes

   16.7.12 08:20
   Hei Monica! Dette er helt normalt. For å få en vakrer hud, så må det noen lag gammel hud bort.. Vær veldig flink med spf i denne tiden, er du ute smør deg en gang i timen! Dette blir bra:) Silje
   • monica

    18.7.12 00:01
    hva kan man gjøre for å få den "fuktigheten" tilbake da? går jo ikke an å ha sminke på seg, ikke lenge iallefall, før man ser ut som ett skikkelig sandpapir i ansiktet...
    • siljeaustnes

     19.7.12 08:38
     Med tanke på fuktighetskremer så er dette "avvenningsprosess" du må gjennom. Hudens naturlige fuktbalanse vil komme i balanse igjen, men det tar litt tid. I tillegg er det noe gammel hud som skal bort, å den må flasse bort. Bit tennene sammen, det blir bedre! Silje:)
 6. Veronica

  17.7.12 16:25
  Bruker Obagi og er superfornøyd! Men finnes det et produkt som hjelper når man har fått blåskjær etter restylane under øynene...? Huden min er nok tynn, og er redd øyekremer som gjør den tynnere... Legen som gjorde det, sier det ikke er restylanet, men rester etter kraftig blødning under huden som jeg fikk. Trenger vel noe drenerende kanskje, og noe som gjør huden tykkere?
  • siljeaustnes

   17.7.12 16:58
   Hei Veronica! Om det er kort tid siden behandlingen så kan det være rester etter blødning som vises, blåmerker kan bruke litt tid på å forsvinne. Men blåskjær etter restylane under øynene kan også være et resultat av at restylanen er satt feil! Restylanen kan være satt for høyt opp i huden under øynene, isteden for under muskelen. Da ses restylanen som et svakt lyst blåskjær gjennom huden. Dette fjernes ved å sette et stoff som løser opp restylane. Snakk med behandleren eller få en vurdering av en annen behandler, for du skal ikke gå å ha det slikt. Bruk bare øyekremer som før, de vil ikke gjøre huden din tynnere, men hjelpe deg til å holde huden spenstig. Klem Silje:)
   • Veronica

    17.7.12 22:52
    Hei og takk for svar!
    Legen, som hevder å være svært rutinert mht fillere, anbefaler å ikke løse det opp. Jeg fikk det utført på grunn av ringer under øynene - og disse vil vel da komme tilbake, og huden vil se slapp ut, sa han. Jeg har hittil ikke funnet en concealer som skjuler det helt i kunstig lys - da ser det ofte ille ut, og jeg har synlige ringer/poser. Finnes det noen behandlinger med feks strøm som får kroppen til å skille ut Restylanet raskere, eller måter jeg kan bidra til at kroppen selv får ut vannet som lager posene i området? Noen form for drenasje? Og kan jeg styrke huden i området ved å bruke min Obagi C-vitamin-serum? :)
    • siljeaustnes

     19.7.12 08:45
     Tar man bort restylanene, så vil "søkkene" komme tilbake ja, men dette er en vurderingssak som du må gjøre selv på hva du ønsker. Om du ønsker at jeg skal se på deg, så kan du gjerne sende meg bilder på asilje@hotmail.com eller komme inn på en konsultasjon. Det er bare en type stoff som løser opp restylane, det er hylaloronidase. C-vitamin serum er fantastisk rundt øynene, men jeg anbefaler 5% serumet, så det ikke skal bli for sterkt for øynene dine. Klem Silje:)
 7. Line

  26.7.12 13:50
  Hei. Jeg lurer på om det finnes kremer som virkelig kan fjerne rynker?
  De man får kjøpt i vanlige butikker er jo bare tull. Rynkene rundt øyepartiet gjør meg ikke så mye, men nå er det begynt å komme rynker rundt munn, og disse liker jeg ikke. Håper på svar da dette plager meg veldig!
  • siljeaustnes

   26.7.12 16:01
   Hei Line! Ja, det finnes kremer som faktisk fjerner rynker, men dette er reseptbelagte kremer. jeg skriver mye om denne type krem (tretinoin/a-vitamin) her på bloggen i sammenheng med obagi nu-derm. Dette er en medisinsk syrekrem, som gir fantastiske resultater. Kom gjerne inn på en konsultasjon, tlf 22555380, så får jeg se på deg og hva som kan være riktig behandling for dine leppelinjer. Klem Silje:)
 8. Cicilie

  22.8.12 23:22
  Hei :) Leser det du skriver om ZO og ser at du ikke anbefaler mange aktive produkter i denne serien under graviditet. Selv bruker jeg daily power defence og growth factor serum. Mener du jeg burde kutte ut dette?
  Takk :)
  • siljeaustnes

   23.8.12 11:47
   Hei Cicilie! ZO skin health er fantastiske produkter, å kan absolutt brukes under graviditet! Husk å bruke solfaktor i tillegg:)
   Klem Silje:)
 9. nina

  5.9.12 12:25
  Hei Silje,
  Har et spørsmål når det gjelder litt dobbelthake finnes det noen mulighet for å stramme opp huden med fillers? botox eller restylane?
  • siljeaustnes

   6.9.12 11:30
   Hei Nina! Man kan stramme opp løs hud/rynker på halsen/dobbelthake med restylane vital. Dette gir flotte resultater på de som er gode kandidater for denne behandlingen. Det beste du gjør er å kontakte en kosmetisk klinikk for en konsultasjon, og de kan avgjøre om du er en god kandidat. Evt kan du sende meg bilder på asilje@hotmail.com, så kan jeg ta en titt om ønsker. Klem Silje:)
   • nina

    6.9.12 13:36
    Takk for svar Silje!
    Skal ta noen bilder og sende det til deg på mail jeg bor i Oslo så ingen problem for meg å komme til dere for eventuell behandling om det skulle være aktuelt.
    Klem:-)
    • siljeaustnes

     6.9.12 19:24
     kjempeflott Nina! Silje:)
 10. Husfruen

  12.9.12 08:41
  Hei!

  Jeg er gravid i uke 34 og har gått tom for mine faste hudprodukter.
  Har hørt så mye om Obagi, men har lest jeg ikke kan bruke Nu Derm når jeg er gravid/ammer.
  Hvordan er det med den Zo skin health level 1?
  Kan jeg trygt bruke den under graviditet og amming?
  • siljeaustnes

   12.9.12 09:52
   Hei Husfruen:) Du kan absolutt bruke Obagi Skin Health, det er flotte effektive produkter å bruke mens man er gravid/ammer. Det er helt trygt! Så kan man suplementere med Obagi Nuderm etter endt amming om man ønsker det. Klem Silje:)
 11. Eline

  14.9.12 12:35
  Heisann, jeg har tenkt å starte med obagi nu derm for å bli kvitt noen pigmentflekker og tilstoppede porer. Vet det forekommer bivirkninger som kløe, rødhet og flassing. Kan man velge styrke på tretinoinen?( har hørt man også kan bruke aberela og differin med blender?) hva er egentlig best? hvis man bruker den svakeste, får man mindre bivirkninger da? Vil helst unngå mest mulig bivirkninger! Hilsen eline:)
  • siljeaustnes

   15.9.12 15:46
   Hei Eline! Som du nevner er det helt riktig at man kan velge styrke på tretinoinen, så man kan redusere bivirkningene og heller bruke lengre tid på Obagi NUderm kuren. Din behandler vil da sette opp et opplegg spesielt til din hud, å man kan evt øke styrken på tretinoinen etter hvert som huden blir sterkere! Man kan bruke blender med aberela, da aberela=tretinoin 0.05%. Differin og aberela hjelper begge mot kviser/rynker, men differin er svakere enn aberela. Å bruke begge sammen er altså ikke nødvendig:) Klem Silje
 12. Maria

  16.9.12 12:39
  Hei, har lenge hatt lyst til å forstørre leppene mine "litt". Vil ikke at dett skal synes drastisk, men kunne tenkt meg litt. Hvor mye koster dette? Er litt skeptisk og redd for hørt så mange skumle historier om det.
  Mvh
  Maria
  • siljeaustnes

   16.9.12 16:09
   Hei Maria! Det er mange som syns at det kan være skummelt å forstørre leppene for første gang. Men det går an å sette lite første gangen å heller sette mer etter hvert, om man ønsker/trenger det. Man kan bygge opp leppene gradvis, det er ikke noe i veien med å gjøre det på den måten, resultatet blir like bra uansett. Det du kan gjøre er å sette 0.5 ml første gangen, prisen på colosseum klinikken er 2500 kroner for 0.5ml. Om du skulle føle at dette er for lite, så kan du etterfylle innen 4 uker. Vi på gir da -20% avslag på sprøyte nummer 2. Gå til en godkjent dyktig behandler, å lytt til hennes/hans anbefalinger, så er du i gode hender. Klem Silje:)
 13. victoria

  17.9.12 20:22
  Hei, jegg er gravid og har begynnende hudproblem: jeg har nemlig fått kviser!hva slags produkter ville du anbefale?
  • siljeaustnes

   17.9.12 20:54
   Hei Victoria! Sjekk ut: http://www.siljeaustnes.com/2012/07/30/gravid-om-sommeren/ Kom gjerne inn på en konsultasjon, tlf 22555380. Klem Silje:)
 14. Christine

  17.10.12 13:41
  Hei Silje!
  Jeg er inne i uke 5 av obagi clenziderm med tretinoin og hele pakka. Har flasset like mye helt fra dag 1, og vært rød og sår og sett temmelig snål ut, så med andre ord fungerer det som det skal ;) Jeg har ikke trent siden jeg startet på programmet og lurer på om dette er noe jeg fortsatt skal unngå eller om det går fint å trene? Jeg svetter mye når jeg trener og blir veldig rød så jeg har ikke villet gjøre det pga at det helt sikkert vil gjøre ganske vondt i ansiktet... Men er det helt opp til hver enkelts smak og behag, eller anbefales det at man venter med "ordentlig" trening til huden er friskere?
  Hilsen Christine :)
  • siljeaustnes

   19.10.12 09:39
   Hei Christine! Du kan absolutt bare trene som normalt mens du bruker Obagi clenziderm, det er ikke noe problem. Det du gjør etter endt trening er å rense huden ordnetlig, evt ha på clenzimoist og selvfølgelig solfaktor. Det er helt normalt å være både rød å sår i uke 5, dette kommer av at du bruker tretinoin, MEN det er heldigvis forbigående! Stor klem Silje:)
 15. Turid

  18.10.12 09:50
  Hei.Har du en god krem som kan brukes om vinteren når man er mye ute i kaldt vær? Har veldig sensitiv tynn hud med couperose som dessverre har tatt skade etter en forfrysning. Så ett annet spm: Kan Obagi Rosa clear brukes av de som har slike hudtilstander som nevnt ovenfor? På forhånd takk for svar.
  • siljeaustnes

   19.10.12 09:45
   Hei Turid! Obagi rosaclear kan absolutt brukes av de med sensitiv hud, den er veldig god. Det er vanskelig å svare deg helt nøyaktig på hvilken krem som passer din hudtype når jeg ikke har sett på deg, men ZO moisture recovery er mine pasienters favorittkrem på vinterstid. Den er rik på næringsstoffer og roer ned rødhet. Men bestill deg en konsultasjonstime hos en obagiforhandler så får du tilpasset en krem for din huds behov! Stor klem Silje:)
 16. Karianne

  24.10.12 21:52
  Hei!

  Jeg lurer på hva prisen er på botoxbehandling i sinnarynken!
  Har du lang ventetid på behandlinger?

  Vennlig hilsen

  Karianne
  • siljeaustnes

   24.10.12 22:53
   Hei Karianne:) Prisen er 3000 kroner for botox i sinnarynken. Jeg har nå ca 3 uker ventetid, men du kan være heldig å få tak i en avbestilt time! Klem Silje:)
 17. merete risvik

  30.10.12 03:50
  Hei.
  Angående obagi... har jeg forstått det riktig at tretinoin virker peelende?...?
  eller hvordan virker det?
  Hva koster en slik kur?

  mvh merete
  • siljeaustnes

   1.11.12 16:45
   Hei Merete! Tretinoin virker peelende ja, så det kommer ny frisk og flott hud frem. En obagikur koster fra ca 4500 kr og oppover for 18 uker. Klem Silje:)
 18. Anna

  8.11.12 18:11
  Hei Silje!
  Jeg har et hudproblem som plager meg veldig, og det har det gjort veldig lenge! Jeg har selvfølgelig prøvd å gjøre noe for det men uten noe som helst resultat. Jeg har couperosen,rosacea, og dette plager med utrolig mye, det er helt forferdelig og alltid måtte være rød i ansiktet med så synlige blodårer, som gir ansiktet et forfryst preg. Jeg har vært på mange klinikker (....). På noen av disse stedene har jeg tatt opp til 10 behandlinger på et sted, og på de forskjellige stedene har jeg bøitt behandlet med ulike maskiner blant annet,ipl, nd:yag laser, candela vbeam perfecta, og den nyeste på volvat cynergy dobbel laser. Jeg har brukt utrolig mye penger og ikke minst bekymring men uten noe resultat. Det ser ikke ut til at noe vil hjelpe meg, hvorfor ikke? Jeg har prøvd så mye, det burde nesten være noe slags garanti for at dette skal kunne virke etter alt jeg nå har måtte betalt. Kan du kanskje hjelpe meg? Jeg bruker gode hudpleieprodukter og, nå zo obagi produktene. Blir vedlig glad om du kan hjelpe. Mvh anna
  • siljeaustnes

   12.11.12 18:45
   Hei Anna! Det er veldig leit å høre at du sliter slik med huden din. Nordisk hud som i tillegg er hardt rammet av rosacea er ofte ikke enkel å behandle. Du er hjertlig velkommen til meg for en konsultasjon, så kan jeg se på huden din og komme med mine vurderinger av din hud. Du har jo lagt mye tid og penger i behandlinger som du skriver, men det er vanskelig å gi deg gode råd uten å ha sett på deg først. Om det ikke er noe jeg kan behandle er det viktig at du oppsøker en hudlege, for en evt behandling med medikamenter. Jeg kan hjelpe deg med gode anbefalinger av dyktige hudleger om det er nødvendig. Ring 22555380, så bestiller du en konsultasjonstime. Jeg ser frem til å møte deg, å håper at jeg kan hjelpe deg på riktig vei når det gjelder din hud. Klem Silje:)
 19. cath

  23.11.12 12:06
  Hei. Jeg bruker obagi gentle cleanser og toner (startet på renseproduktene for 6 uker siden)og nattkremen min har 20 prosent glycolsyre. Brukt glykolsyre i mange år. Huden min er ruglete, store porer, ujevn, boblende nuppete småkviser i hele t-sonen. Store hormonelle kviser på haka kommer ofte som sprekker fort men sitter igjen med enda flere arr. Siden jeg ammer må jeg vente med en nu derm kur. Skulle jeg hatt sluttet med glycolsyre? Reagerer jeg på dette nå?Vil huden min tåle en nu derm kur etter amming tror du?
  • siljeaustnes

   24.11.12 22:27
   Hei Cath! Gratulerer med baby:) Det er veldig vanskelig å gi deg et godt svar uten å ha sett på deg først og fått full informasjon om når og hvordan hudproblemene dine har utartet seg. Men med de problemene du har med huden er det viktig at du får god hjelp og oppfølging, spesielt for å unngå mer skade på huden. Du er velkommen inn til meg på en konsultasjon. Klem Silje:)
 20. cath

  24.11.12 22:59
  tusen takk for svar:) Føler symptomene mine kan ligne på perioral dermatitt. Da må jeg eventuelt til legen? Og jeg som hadde gledet meg til å starte på obagi nu derm program nå som jeg snart er ferdig å amme. Har dere erfaringer med perioral dermatitt? Beklager "litt" mas:)
  • siljeaustnes

   25.11.12 23:16
   Hei igjen Cath! Det kan høres ut som perioral dermatitt, evt i en kombinasjon med Rosacea. Vanskelig å si uten å ha sett på deg. Mye erfaring med hudsykdommer har jeg, så kan absolutt hjelpe deg i riktig retning videre. Silje:)
 21. LilleMy

  29.1.13 10:27
  Hei! Jeg har melasma og rosacea. Er 39 år, kvinne.mHar for noen år siden brukt fraxel laser uten ønsket effekt, det var etter denne jeg fikk rosacea. Aberela med hydrokinon hadde god effekt på pigmentforandringer men ikke nok. Nå har jeg nylig startet Obagi nu derm med hjelp av kosmetisk sykepleier. Men leser idag at dette programmet kan forverre rosacea?? Jeg har tynn hud i ansiktet. Hva tenker du om denne behandlingen? Er det riktig med nu derm for å ta melasma, for så å ta evt forverring av rosacea i ettertid? Har du erfaring med obagi u derm på tynn hud med melasma og rosacea?
  • siljeaustnes

   29.1.13 21:57
   Hei LilleMy! Jeg har lang erfaring i å behandle mange som sliter både med rosacea og/eller perioral derematitt med Obagi Nuderm. Men det er en vanskelig oppgave. Trikset er å klare å behandle huden godt nok (antiaging) uten at det man får et utbrudd med aktiv rosacea/dermatitt. Man skal ikke bruke Nuderm om man har kraftige utbrudd, da huden er sår og irritert nok fra før. Som sagt så er dette en oppgave for en med god erfaring og kunnskap om hud og obagi nuderm, for dette er en balansekunst. Men resultatene kan være fantastiske om behandlingen er riktig! Om du går til en dyktig behandler så vil du være i trygge hender LilleMy. Stor klem Silje:)
 22. LilleMy

  2.2.13 21:32
  Tusen takk for tilbakemelding Silje! Jeg går til en dyktig behandler, så nå har jeg troen på at dette blir bra til slutt! Klem, LilleMy
 23. Tonje

  4.2.13 23:00
  Hei Silje,
  Jeg har plutselig fått rynker på halsen (når jeg strekker halsen oppover ser jeg det)!! Hjelp!! Jeg har hatt veldig tør hud i vinter og flasset mye, også på halsen og det klør. Tror du det kan hjelpe å begynne med Obagi produktene? Må jeg til konsultasjon for å begynne? Hvor mye koster det? Og jeg er gravid i 6 mnd, kan jeg begynne mens jeg er gravid evt? Håper på svar:-)
  Mvh Tonje
  • siljeaustnes

   7.2.13 19:18
   Hei Tonje! Du kan ikke begynne på Obagi produktene for medisinsk bruk når du er gravid. På rynker på hals er jeg veldig glad i kombinasjon av restylane vital og obagi nuderm, men dette må vente til endt graviditet og amming. Men du kan bruke obagi decolletage kremen, den er fantastisk:) Jeg kan hjelpe deg med et bra hudprogram nå mens du er gravid. Konsultasjon bestilles på 22555380:) Klem Silje
 24. Gro

  5.2.13 19:38
  Hei Silje.
  Er det slik at man må bestille en konsultasjonstime for å få kjøpt Obagis øyekrem,?
  Hva må man betale for den konsultasjonen?

  hilsen gro
  • siljeaustnes

   7.2.13 19:15
   Hei Gro! Man kan bare komme innom resepsjonen på klinikken for kjøp av øyekremer. Men det kan alltid være lurt å komme inn til en konsultasjon i forkant, slik at jeg kan hjelpe deg og tilpasse riktig krem for deg. Denne bestilles på 22555380. Klem Silje:)
 25. Monica

  17.2.13 12:28
  Hei! Jeg er en jente på 27 år som sliter med overflødig hud i ansiktet....det vil si at huden henger rundt munnen og jeg har veldig synlige linjer fra nese og ned mot munn....føler ansiktet mitt har blitt slapt!jeg har mistet ca 12 kg,vet ikke om dette har påvirket ansiktet mitt??vil Restylane eller botox kunne hjelpe meg å "få tilbake" ansiktet mitt?mvh Monica
  • siljeaustnes

   26.2.13 20:11
   Hei Monica! Vekttap vil i mange tilfeller påvirker ansiktet, fordi vi også mister fett i ansiktet og ansiktet mister dermed sitt naturlige volum. Restylane kan være et alternativ for deg for å gi deg tilbake "bollekinn" og kinnben, men jeg må selvfølgelig se deg før jeg kan si dette sikkert. Restylane i ansiktet kan gi fantastiske resultater for å gi tilbake tapt volum i ansiktet etter vekttap eller aldring. Klem Silje:)
 26. Bente

  21.2.13 17:24
  Hei!

  Jeg har endelig investert i hele pakken av produktserien ZO Skin Health, level II. Hvor lang tid mener du man bør bruke produktene før man kan forvente seg å se en forbedring i form av feks mer glød og "friskere" hud? Vil det ta litt tid for huden å venne seg til produktene?

  Vennlig hilsen
  Bente :)
  • siljeaustnes

   27.2.13 09:55
   Hei Bente! Så flott at du har investert i huden din! Zo skin health er fantastisk. Man merker som ofter forbedring allerede etter en 2-3 uker, men hud tar tid. En hudsyklus tar ca 6 uker, så man får ikke ny hud på 1-2-3, det tar tid å fornye huden. La meg få høre hvordan det går? Klem Silje:)
 27. MK

  11.3.13 13:45
  For en bra blogg med proffe folk bak! Her kan man sikkert komme med mange spørsmål og få mange tips etter hvert som man leser=)
  • siljeaustnes

   11.3.13 17:45
   Hei MK! Så flott at du liker den:) Klem Silje
 28. HanEli

  13.3.13 10:31
  Hei,

  Har lest litt om Obagi serien og virken dette kan ha på huden. Selv er jeg 30 år og har fått en del rynker i pannen og mellom øyenbrynene (sinna rynker, selv om jeg er en glad jente!) og disse har jeg virkelig lyst til å bli kvitt- da jeg ser eldre ut en jeg føler meg!! Men jeg bor i Kirkenes og har ikke mulighet til konsultasjon. Må jeg ha det før jeg begynner på en slik kur? Har virkelig lyst til å gjøre noe med dette. Men føler jeg leser meg blind på nette...

  Klem 30!
  • siljeaustnes

   18.3.13 21:43
   Hei HanEli! Du må til en konsultasjon før oppstart av en Obagi Nuderm kur, men sjekk ut www.obagi.no for en forhandler nær deg? Dette er en medisinsk hudpleieserie, det er derfor viktig at produktene spesialtilpasses deg for en trygg kur. Men det går mot vår og sommer, så det kan være greit å vente til høsten før oppstart av en obagi nuderm kur. Klem Silje:)
 29. cath

  13.3.13 18:48
  Hei! Vil Differin den svakeste virke på arr etter kviser?Har ikke slike dype, men huden er "ruglete" eller småhakkete på en måte og røde flekker. Mvh :)
  • siljeaustnes

   14.3.13 20:34
   Hei Cath! Differin hjelper på arr, men det er bedre å bruke tretinoin (a-vitaminsyre) for raskere og dypere effekt. Klem Silje:)
 30. Martine

  14.3.13 22:45
  Hei, jeg fikk ansikts peeling for tre uker siden og fikk et skrubbsår på kinnet- skorpen falt av etter en uke, men har enda er rødt merke som stikker litt inn. Lurte på om du har opplevd dette før/vet om det danner et arr eller vil gå vekk med tiden ?
  • siljeaustnes

   18.3.13 21:40
   Hei Martine! Dette røde merket vil etter all sannsynlighet forsvinne med tiden, det trenger nok bare litt lenger tid på å gro enn resten av ansiktshuden. Du har nok bare blitt peelet litt ujevnt. Bruk solfaktor hver dag for å beskytte området. Klem Silje:)
 31. Silje

  18.3.13 15:23
  Hei Silje! :)

  Hva er den største forskjellen på å gå på Obagi Nu derm kontra Zo produktene? Hva anbefaler du hvis man er plaget med akner?

  Mvh Silje :)
  • siljeaustnes

   18.3.13 21:55
   Hei Silje:) Obagi nuderm er en medisinsk reseptbelagt hudpleieserie, mens Zo skin healt er ikke medisinsk. Alt etter behov kan seriene brukes hver for seg eller kombineres. For akne kan Obagi Clenziderm, evt kombinert med obagi nuderm/zo skin health være en god behandling. Men et endelig svar kan jeg ikke gi deg uten å ha sett på deg først. Klem Silje:)
 32. Camilla

  9.4.13 21:15
  Hei! Jeg 24 år og begynner og få veldig tørre og hengende øyelokk, har du noen produkter som kan hjelpe meg?:)
  • siljeaustnes

   16.4.13 22:10
   Hei Camilla! Zo`s øyekrem er fantastisk mot tørre og begynnende linjer rundt øynene! Klem Silje
 33. cath

  21.4.13 12:00
  Hei Silje! Rett før jul fikk jeg resept på Epiduo av hudlege. Det er differin og benzoylpeiroksid i denne. Kvisene har roet seg veldig ,har lite igjen. Men så er det alle arrene. Angrer bittert på å ha pirket på huden:(. Lurer på kan benzoylperioksid gjøre arrene verre? Føler de er mer synlige på en annen måte. Mvh Cath
  • siljeaustnes

   22.4.13 22:55
   Hei Cath! Benzoylperoxid gjør ikke arrene verre, men når kvisene forsvinner sitter jo arrene igjen.. Da kan en obagi nuderm kur gjøre huden fin igjen, ved at den fjerner disse arrene. Klem Silje
 34. Sigrid

  28.4.13 21:21
  Hei:)

  Jeg har tekt å bestile time hos deg til høsten for en obagikur da jeg har mye pigmentering etter graviditet og soling i ung alder:/
  Jeg er i starten av 30 årene og lurer på om jeg bør investere i serumer/aktiv hudpleie etc før obagikuren som virker på pigmentering, eller er ikke det noe vits siden jeg skal ta en slik kur?
  Jeg bruker pr dd obagi c vit serum 10%, obagi solfakor 50, MD formulation dagkrem og Decleor nattkrem.
  Har du noe tips til en god øyekrem? fått litt linjer etter mye søvnløse netter som småbarnsmor:) Har normal hud.

  Tusen takk for denne fine bloggen med mye nyttig tips:)
  • siljeaustnes

   30.4.13 10:12
   Hei Sigrid! Du er hjertelig velkommen til time for en obagikur til høsten, september er perfekt tid! Jeg har ikke sett på deg, men syns at det virker ut som du bruker gode produkter frem til den tid. Øyekrem:
   http://www.siljeaustnes.com/2012/04/13/kraketaer/
   http://www.siljeaustnes.com/2013/01/19/vinterens-beste-oyekrem/

   Klem Silje:)
 35. Kjersti

  1.5.13 14:20
  Hei Silje

  Takk for interessant og informativ blogg:-) Jeg går på Obagi nuderm kuren og er inne i min 8 uke. Jeg flasser fremdeles en del, men er ikke så rød og sår som tidligere. Jeg bruker rens+toner, tretinion 0,1% +blender og exfoderm. Det jeg lurer på, siden det går mot sommer er hvor mye jeg kan oppholde meg i sola/utendørs. Jeg bruker sun shield spf 50 fra Obagi, samt vitamin C 10 % hver dag. Jeg vet at jeg ikke kan sole ansiktet aktivt, men etter en lang vinter vil man jo gjerne være utendørs, og det hadde jo vært fint med litt farge på resten av kroppen. Jeg lurer også på om nuderm vil fjerne arr og hvor lang tid dette vil ta eller om det vil være nødvendig med en blue peel? Jeg har ikke mye arr og de er relativt overfladiske. Foreløpig har ikke kuren fjernet arrene, men det vil kanskje ta noe lengre tid før jeg ser effekt på arr?
  • siljeaustnes

   2.5.13 12:40
   Hei Kjersti! Så flott at du liker bloggen:) Det er viktig at du smører deg med solfaktor x flere ganger i timen om du er ute. Samt bruke caps og solhatt. Viktig at du passer godt på ansiktet din i sommer. Nuderm fjerner arr, men dette tar tid, det kan ta opp mot et år i gjennomsnitt før at huden er helt fin. En bluepeel kan gjøre at prosessen går raskere. Klem Silje:)
   • Kjersti

    3.5.13 09:52
    Takk for svar:-) Hvor lenge er det meningen man skal gå på vedlikehold? Jeg er litt skeptisk til å bruke hydrokinon fast, men det er kanskje ubegrunnet? Har du også tips til en solkrem som ikke er så matt? Er veldig fornøyd med sun shield spf 50, men når jeg flasser såpass mye, syntes jeg mattheten fremhever dette. Hvis huden er litt mer fuktet syntes ikke flassingene like godt.

    Mvh Kjersti:-)
    • siljeaustnes

     5.5.13 21:34
     Hei Kjersti! Obagi 4 life:) Vi i Norge trenger ikke bruke hydroquinon hele året, men vår og sommer er lurt. Viktig at du får tilpasset ulike program for hver sesong av behandleren din. Spf 50 er et must i denne perioden, men etter hvert kan du prøve zo skin healts primer+spf med litt farve i. Klem Silje:)
     • Kjersti

      8.5.13 14:54
      Hei igjen:-)
      Men det er jo hydrokinon i blenderen, skal man ikke bruke denne når man bruker tretinion, selv om man er på vedlikehold? Kan produkter fra ZO være et god alternativ? Lurer også på om det er lurt å gå ned i styrke på tretinionen nå på sommeren. Er tidvis rød og flasser en del enda, selv om jeg er i uke 9. Har lest et sted at effekten ikke nødvendigvis blir dårligere av 0,05, men vet ikke om dette stemmer.
      Vil det være dumt å ta en pause nå i sommer og heller starte opp igjen til høsten, merker at huden min har blitt mye bedre, men kjenner også at det er litt stress med solen, å smøre seg nok og beskytte ansiktet, men det er vel bare å bite tenna sammen og holde ut:-) Ha en fin dag:-)
     • siljeaustnes

      15.5.13 16:30
      Hei Kjersti:) Blender brukes ved behov sommer eller om man har svært mye pigmentering, tretinoin kan fint brukes alene utenom. Zo er supert å bruke på vedlikehold sammen med nuderm:) Klem Silje:)
 36. Melly

  2.5.13 11:10
  Hei!
  Kan du anbefale en god leppeomade med høy spf?
  På forhånd takk!
  • siljeaustnes

   2.5.13 12:32
   Hei Melly! Kommer på bloggen snart! En fantastisk lipgloss med spf!
 37. Lilly

  9.5.13 04:06
  Hei Silje!
  Jeg lurer på om det er mulig å få gjort noe med mine bollekinn uten kirurgiske inngrep? Ansiktet er forholdsvis bredt og pæreformet, altså smalere øvre del og bredere nedre del om du skjønner. Når jeg smiler blir bollekinnene enda større og jeg ønsker meg et mer feminint ansikt med smalere kinn/kjeve, men siden jeg er bare 29 år synes jeg det er litt drastisk å "legge meg under kniven" - hvert fall når det gjelder ansiktet. ;)

  Et annet spørsmål: Jeg vurderer Restylane i leppene for å få litt mer volum. Jeg bor et stykke unna Oslo, men det er likevel det nærmeste stedet for meg for å få gjort det. Må man ha konsultasjonstime før Restylaneinjeksjon eller holder det å bestille time til denne behandlingen hos deg?

  Mvh Lilly
  • siljeaustnes

   15.5.13 16:28
   Hei Lilly! Vanskelig å gi deg et godt svar uetn å ha sett på deg først. Du kan ta kontakt med meg på 97024677 så finner jeg en time som passer for deg:) Klem Silje:)
 38. Melly

  29.5.13 11:28
  Hei,
  Hvilken solkrem anbefaler du for kroppen? Jeg ønsker en som ikke er fet eller gjør meg hvit.
  • siljeaustnes

   31.5.13 18:37
   Hei Melly! Blogpost kommer:) Klem Silje:)
 39. Christin

  19.6.13 15:56
  Hei. Jeg går på blender + Tretinoin 0,1% om kvelden, og clear + zo nattkrem på dagtid. Kam jeg fortsette med dette igjennom sommeren? Jeg soler ikke ansiktet direkte, men oppholder meg mye utendørs om sommeren. Smører meg meg faktor 50 om mårraen, men iom jeg sminker meg, kan jeg ikke smøre hver time. Har pigmentflekker i panne og på kinn jeg gjerne vil bli kvitt.

  Veldig takknemlig for svar :)
  • siljeaustnes

   24.6.13 20:06
   Hei Christin! Så lenge du oppholder deg utendørs vil du bli påvirket av UV-stråling, derfor er det svært viktig at du bruker SPF 50 hyppig gjennom dagen. Kanskje kan coloresciense sunshield pudder med spf 50 være noe å bruke ila dagen? Pigmentene dine vil nok titte litt fram om sommeren, men disse lysner raskt ved bruk av clear, blender og tretinoin på høsten. Du kan nå i sommer evt redusere til 0.05% eller 0.025% tretinoin, så vil huden din bli mindre sensitiv i solen. Klem SIlje:)
 40. Ragnhild S

  22.6.13 22:25
  Hei Silje. Jeg begynte for to dager siden med Obagi Nuderm sitt program(tretinoinen er 0,05%). . Har mange fregner og en del solskade. Jeg spurte konsulenten mange ganger om det ville være best å vente til høsten grunnet solen, men hun insisterte på at det hadde ingenting å si så lenge man bruker solkremen. Hun nevnte kun bruk av den om morgenen ( skulle ønske jeg hadde gått til deg i stedet.....;( ) Jeg lurer bare på hva din mening ang dette er? Jeg regner jo med at huden min er sensibel i utgangspunktet, og magefølelsen min sier at det må da være litt tåpelig å starte opp på begynnelsen av sommeren? Nå har jeg jo åpnet alle flaskene og kremene, men om jeg oppbevarer de kaldt og mørkt så bør de vel holde litt om man velger å utsette kuren?
  Tusen takk for svar Silje.
  • siljeaustnes

   24.6.13 20:02
   Hei Ragnhild! Jeg anbefaler ikke at man starter på en Obagi nuderm kur om sommeren, fordi man blir svært sensitiv mot UV-stråing i starten. Da må du holde deg helt unna sol og strekt dagslys, i tillegg til å smøre deg hyppig med spf 50+bruke solhatt. Du kan om du ønsker avvente bruk av nr 3,5 og tretinoin til høsten, disse legger du bare i kjøleskapet, de holder seg svært lenge. Bare start opp med hele programmet når sommeren har gitt seg:) Klem Silje:)
 41. Lise

  26.6.13 15:48
  Hei,


  Er en jente på 39 som fikk barn for halvannet år siden. Gikk opp 30 kg, som raste av på åtte uker. Halsen hang ikke helt med, og er nå ganske slapp. Hva kan jeg gjøre for å stramme opp den uten plastisk kirurgi?
  • siljeaustnes

   1.7.13 12:28
   Hei Lise! Jeg anbefaler at du kommer inn til en konsultasjon, så får vi snakket samme nom hva som kan være riktig for deg. Klem SIlje:)
 42. Nina

  26.6.13 23:01
  Hei.

  Jeg er en dame på 41 år som har fått anbefalt fra klinikk å starte med Obagi pga akne, pigmentflekker og arr. Jeg vurderer dette, men er fortsatt litt skeptisk. Et spørsmål som jeg ikke har funnet svar på er om man kan bruke noe make-up mens man holder på med behandlingen? Da tenker jeg på både øyesminke og dekkende kremer til ansiktet.

  Jeg lurer også på om man må fortsette med disse produktene for alltid, og om huden alltid blir veldig ømtålelig i sol. Håper du kan svare meg. :)

  Vennlig hilsen Nina.
  • siljeaustnes

   1.7.13 12:39
   Hei Nina! Man kan bruke mineralmakeup mens man bruker Obagi. Man må ikke fortsette med Obagi for alltid, men det er som trening og kosthold, man må vedlikeholde for et godt resultat. Man er ikke evig ømfintlig for sol, bare i starten av kuren. Klem Silje:)
 43. Jeanett

  28.6.13 20:44
  Hei Silje!

  Jeg har tidligere tatt restylane i leppene, men etter hevelsen har gått ned tar det ikke lange tiden (2-3 dager) før alt er borte. Har tatt 0,5 i overleppa, trenger ikke i underleppa, men den går tilbake til normalen som sagt, selv en gang jeg prøvde 1,0. Sykepleieren mente det kanskje hadde noe med min unge alder. Er 23 nå, men restylanen vil virkelig ikke sitte på meg! De sier jo at det skal vare i minst 3 måneder, og jeg synes det er ufattelig fint, men litt dyr pris iforhold til hvor kort det varer i min situasjon. Har tatt behandlingen kanskje 4 ganger, rundt et år siden nå. Har du noen forklaring/tips?
  • siljeaustnes

   1.7.13 12:37
   Hei Jeanett! Jeg har ikke opplevd at det forsvinner så raskt, men kan du ikke komme til en konsultasjon så tar vi en prat og jeg får sett på utgangspunktet ditt? Klem Silje:)
 44. Ina

  3.8.13 22:10
  Hei. Har sett at Obagi skal være effektiv mot acne arr etc, så det jeg lurer på er om det kan fungere på andre arr også?
  Har en del arr på armene (hvite, noen er hevet og noen er mer "nedsunket"), vil dette systemet kunne ha noe effekt på dette? Har du vært borti lignende før?
  • siljeaustnes

   4.8.13 19:19
   Hei Ina! Ja obagi hjelper også på arr, men dette kan ta tid alt etter hvor dype de er. Det beste er om du kommer inn til en konsultasjon, så kan jeg se på deg og vi får snakket sammen. Klem Silje
 45. Rina

  5.8.13 19:56
  Kjære Silje

  Jeg har tatt juvederm i dag første gang. Fikk den i linjene fra nese til munn hvor jeg har hverken ømhet eller hevelse, og mellom øyenbryn hvor jeg har fått øm og rød kul. Lurer på om det er vanlig og om jeg må sjekke med legen som har gitt sprøyter.
  Jeg bor i Monaco og har tatt sprøyter her.
  Takk på forhånd
  • siljeaustnes

   5.8.13 20:10
   Hei Rina! Det er helt normalt og bli hoven og føle noen kuler under huden i noen dager etter en injeksjon, men om det ikke bedrer seg på noen dager anbefaler jeg at du tar kontakt med legen din. Klem Silje:)
 46. Rina

  8.8.13 21:09
  Kjære Silje
  Tusen takk for svaret. Jeg har vært hos hudlegen i går og fikk hydrokortisonktem. Hun mente at det kunne vært enten hud reaksjon eller hematom.
  Skal sjekke på nytt i morgen. Kulen mellom øyenbryn er mindre men er likevel synlig og litt rød.
  Mens linjene fra nese til munn er ikke synlige men er harde under huden når jeg kjenner der med fingrene. Lurer på om det er normalt å kjenne juvederm stoff under huden ? Jeg har tatt sprøyter på mandag.
  Jeg har også hørt at det er mulig å fjerne juvederm i tilfelle dårlig resultat. Stemmer det?

  Tusen takk på forhånd.

  Hilsen
  Rina
  • siljeaustnes

   9.8.13 14:21
   Hei igjen Rina! Man kan fjerne juvedermen med noe som heter hyaloronidase. Det er normalt å kjenne litt de første par ukene pga hevelse. Håper du blir bedre snart! Klem Silje
 47. madelen

  13.8.13 13:15
  ei, jeger 17 år og ar veldig store poser/mørke ringer under øynene... kan jeg ta restylane med tillatelse av foreldre? eller finnes det en krem eller annen behandling for dette?
  • siljeaustnes

   15.8.13 11:55
   Hei Madelen! Jeg er veldig streng på det med aldersgrense, så du må dessverre vente til du har fylt 18 år. Søkk og ringer under øynene er som oftes genetisk, men sunt kosthold og nok søvn er selvfølgelig med på å bedre problemet. Klem Silje:)
 48. Nina

  21.8.13 08:51
  Hei.
  Jeg var hos lege i går pga noe jeg mistenkte kunne være farlig føflekker. Det viste seg å være seboreisk keratose og helt ufarlig. Mitt spørsmål til deg er om dette kan behandles med Obagi sine produkter. Jeg er allerede i gang med Obagi Nu derm i ansiktet pga akne, arr og pigmentforandringer.
  Flekkene jeg gjerne vil behandle er mest på bein og armer. Vet du ellers om andre måter å fjerne slike flekker på?

  Må også få si at jeg etter 3 uker med full Obagi nudermkur, synes det har gått veldig bra. Jeg begynner allerede å se litt fremgang, selv om jeg fortsatt skaller av en del.

  Ellers må jeg si takk for veldig informativ side. Veldig mye nyttig informasjon. :)

  Hilsen Nina.
  • siljeaustnes

   31.8.13 21:38
   Hei Nina! S.keratose kan absolutt behandles sammen med obagi, men det er viktig at du går til en dyktig hudlege som kan fjerne disse. Du er spennende tid, Obagi er fantastisk! Herlig at du liker bloggen, det gleder meg! Klem SIlje:)
 49. Ole Pettersen

  31.8.13 12:51
  Hei Silje. Sist høst gikk jeg på Obagi + tretinoin 0.1% i ca. 6 uker. Jeg følte dette ga gode resultater, og derfor er planen min å kjøre nok en omgang denne høsten. I den sammenheng lurer jeg på to ting. For det første virker det som denne sommeren har økt talgproduksjonen min mer enn noen gang tidligere, hva kan grunnen til dette være? Jeg har fått flere små hvite "lagre" av talg rett under hudoverflaten i ansiktet (hovedsaklig mellom munnvikene og haken). Vil dette ha noe å si for når jeg bør begynne igjen med obagi + tretinoin? Vil talgen forsvinne dersom jeg begynner med kuren? Vil det få konsekvenser i form av arr eller lignende dersom jeg presser dette ut?

  I tillegg lurer jeg på om bivirkningene av kuren (rødhet, flassing, osv) vil avvike noe fra sist gang jeg kjørte kuren? Har huden i større grad vendt seg til preperatene, eller kan jeg forvente å bli like rød, flassete, osv?

  Og btw; jeg har lest at det anbefales å bruke fuktighetskrem hver dag, men at kvinner og menn bør bruke ulike grunnet forskjellige hudtyper. Har du en fuktighetskrem du anbefaler for menn?

  På forhånd tusen takk for svar :D
  Mvh Ole
  • siljeaustnes

   31.8.13 21:22
   Hei Ole! Vanskelig å si hva som gjør at du føler at talgproduksjonen har steget, men det er viktig å ha jevn behandling av høy talgproduksjon, da dette ikke forsvinner "for evig" av obagi. White heads er en opphopning av talg i porene, dette vil bedres av obagi, evt i kombinasjon av f.eks Tee-pads fra Zo skin health. Ikke klem de ut selv, oppsøk heller en dyktig hudpleier. Du vil nok flasse endel når du begynner på nuderm igjen, siden du har hatt en lengre pause. Når det gjelder fuktighetskrem for menn så er det viktig at dette skreddersys, vanskelig å si hvilken som er best for deg uten å ha sett på deg. Menn har som oftes fetere hud enn kvinner, så det er viktig at du bruker en som bare inneholder ren fukt. Klem Silje:)
 50. Arbi

  5.9.13 15:16
  Hei Silje. Jeg tok teosyal fillere 1 ml i leppa i slutten av mai. De svulmet opp helt utrolig, men hevelsen gikk bort etter ca 1 uke. Jeg har derimot hatt klumper helt siden begynnelsen, det som bekymrer meg mest er at jeg også har fått et slags søkk på kanskje 2 mm flere steder over leppa, mest på kantene, ser nesten ut som rynker, men det går på en måte oppover. Hva kan dette være? Det har nå gått litt over 3 mnd. siden jeg tok teosyal, men det virker som effekten begynner å gå bort. Burde jeg ta kontakt med hun jeg fikk behandling av, ettersom det har gått så lang tid. Og når kan jeg ta og fylle inn på nytt?
  • siljeaustnes

   11.9.13 12:04
   Hei Arbi! Du må kontakte den som behandlet deg, dette er ikke slik en fillerbehandling skal være. Man kan fylle på nytt allerede etter 1 uke. Klem Silje:)
 51. Cecilie

  15.9.13 11:02
  Hei Silje :)

  Har lest mye om hudprogrammer osv. i det siste, og kunne veldig godt tenkt meg å prøve NU derm kuren, men som jobbsøkende og lærervikar så passer ikke det for øyeblikket. Så da trenger jeg ett alternativ! Er 25 år og sliter veldig med huden min. Har prøvd mange produkter, type Ole Henriksen, Clarins, og MD Formulations. Merker at huden min tåler svært lite før det blir kviser, røde områder, nupper, irritert hud osv., så har måttet latt mange dyre produkter stå nærmest ubrukte på hyllen da jeg merker jeg reagerer på de med at huden forverrer seg betraktelig. Da jeg begynte med MD Formulations var første gang jeg hadde huden min rimelig greit under kontroll, lite kviser og ganske grei hud, men har likevel alltid røde områder på kinn og nese, og liker ikke å gå ut blandt folk uten et lag BB cream eller litt pudder for å jevne ut (da viser ikke det røde, og huden ser ganske fin ut). Nå er jeg gått tom for MD, og ønsker å se om det finnes noe annet som kan gjøre huden min enda finere, men i ventetiden på dette har den blitt ett "katastrofeområde" som klør, har ruglete røde områder på kinn, kviseutbrudd på hake, kinnbena, i tinningene og i pannen og er verre en noen gang...... Har prøvd en ny hudkrem som igjen forverret situasjonen, og nå vet jeg bare ikke hva jeg skal gjøre. Har lurt på om jeg har en form for rosaseca eller ett eller annet... Hva synes du det høres ut som?

  Beklager lang og rotete forklaring...

  Mvh,
  Cecilie
  • siljeaustnes

   6.10.13 13:38
   Hei Cecilie! Jeg kan desverre ikke svare på dine spørsmål uten å ha sett på deg, så du er hjertelig velkommen til en konsultasjon om du ønsker det. Den kan du bestile på 22 55 53 80. Klem Silje:)
 52. Stine

  19.9.13 19:55
  Hei, kan man bruke Tretinioin i kombinasjon med obagi clenziderm og Cvitamin serumet?
  Og hvor ofte bruker man tretinoin?
  Er vell bedre å kutte ut Zo skin health radical night repair (a-vitamin serum) mens man bruker tretinoin?

  Kan bruk av tretiinoin påvirke fillere/restylane under øynene slik at resultatet av restylane forsvinner raskere?
  Hvor lenge må man vente med å trene etter en restylane tear trough behandling?
  Bruker nå obagi elastisiderm er den like bra som zo skin healths øyekrem?
  Super blogg!
  Klem
  • siljeaustnes

   6.10.13 13:36
   Hei Stine! Ang spørsmål om bruk og sammensetting av produkter må du kontakte behandleren din, ellers så er du hjertelig velkommen til en konsultasjon hos meg. Det jeg kan si med sikkerhet er at tretinoin ikke påvirker varighet av fillere. Man skal ikke trene samme dag etter en behandling. Klem Silje:)
 53. Ashee

  22.9.13 12:56
  Hei Silje! Jeg fikk tatt Restylan i underleppen på fredag for første gang (satt av en lege) og jeg fikk verdens verste hevelse og blodutredelse (blåsvart) både på selve leppen og under den, så halve leppen er en "verandaleppe". Nå har jeg på Hirudoid salve på huden, men kan ikke ha det på selve leppen etter hva jeg forstår. Kan jeg gjøre noe mer enn å la det gå sin gang? Har forsøkt consealer, men jeg synes nesten det blir enda verre.
  • siljeaustnes

   24.9.13 14:46
   Hei Ashee! Dette er en kjedelig bivirkning av å bli stukket, men det må bare gå sin gang, så forsvinner blåmerket. Klem Silje:)
 54. Kristin

  4.10.13 21:57
  Hei, jeg har fått en obagi nu derm kur for pigmentflekker i ansiktet. Skal ikke bruke exfoderm, og tretioin er på kun 0,05%. Skal begynne i ny jobb på mandag, og etter å ha lest litt på nettet lurer jeg på om jeg skal vente litt før jeg begynner. På konsultasjonen fikk jeg inntrykk av at man kunne bli litt rød og tørr i huden, som kunne sminkes over.. Hva tror du? Flasser man like mye selv uten exfoderm?

  Mvh, Kristin
  • siljeaustnes

   6.10.13 13:49
   Hei Krisin! Man flasser også uten exfoderm. Men passer det noen gang å flasse? Egentlig ikke.. Men du må bare begynne når det føles riktig for deg:) Klem Silje:)
 55. veronika nilsen

  21.10.13 17:37
  Hei Silje:)
  Har brukt obagi nu derm produktene i ca 7 uker nå. Bruker tretinoin 0.05, hvor mye jeg flasser fra dag til dag er avhengig av hvor mye av den jeg påførte kvelden i forveien. Når jeg flasser som mest har jeg brukt vitapan krem på dagtid for å ikke bli så tørr. Er det feil at jeg bruker vitapan i tillegg eller er dette greit?
  • siljeaustnes

   27.10.13 17:28
   Hei Veronika! Jeg anbefaler ikke vitapan krem, zo renewal creme eller obagi hydrate er bedre. Klem Silje:)
 56. Elin

  26.10.13 23:38
  Hei Silje :)

  Jeg har i dag vært til konsultasjon hos en hudpleier i Kristiansand og fått anbefalt ZO Skin Health serien.
  Da jeg kom hjem googlet produktene og kom over siden din. Det virker som du kjenner godt til produktene, så jeg hadde satt veldig pris på om du kunne svare på noen spm :)
  Huden min er i utgangspunktet tørr og sensitiv, men etter jeg ble 20 år har jeg fått en hud som er i ubalanse med skikkelig acneutbrudd og blank hud. Etter en kur med tetracycliner er kvisene borte og nå vil jeg gjøre alt jeg kan for å holde huden min slik.
  Jeg fikk anbefalt exfoliating cleanser, te-pads acne treatment, exfoliating polish og sunscreen/primer spf 30.
  Det første jeg stusser på er, skal jeg ikke ha noen form for næring/fukt? Jeg MÅ ha fuktighetskrem :-O Ødelegger jeg noe om jeg bruker en krem på natten?
  Det andre jeg lurer på er om jeg virkelig skal bruke rensen, peelingen og padsene morgen og kveld, hver dag? Blir ikke dette veldig mye eksfoliering? Spesielt med tanke på at jeg er tørr, sensitiv, reagerer lett med utbrudd av aktive produkter og ikke skal ha krem?
  Og er det slik at jeg kan jeg ikke bruke makeup, eller gjelder dette bare ved sterkere beh/salongpeelinger?
  Skal til Maldivene i januar, bør jeg droppe noen av produktene i denne perioden?

  Grunnen til at jeg spør deg er at ZO produktene var helt nye på den salongen jeg var på og det virket ikke som hudpleieren hadde så mye erfaring med produktene.
  Det ble et langt innlegg dette, men setter som sakt veldig stor pris på svar :)

  -Elin, 26 år
  • siljeaustnes

   2.11.13 16:16
   Hei Elin! Det er vanskelig å svare på om dette er riktig for deg uten å ha sett deg, men du skal vel til en kontroll hos din behandler? Da kan du få god hjelp og evt tilpasset en lett fuktighetskrem som du kan bruke sammen med programmet ditt. Klem Silje
   • Elin

    2.11.13 18:40
    Hei,

    Jeg fikke ikke beskjed om å komme tilbake til kontroll eller oppfølgingstime når jeg kjøpte disse desverre. Som nevnt var disse produktene nye i salongen jeg var i, så fikk ikke så veldig mye informasjon. Derfor hadde jeg blitt veldig glad om du har mulighet til å svare på spm mine, kanskje på litt generell basis i og med at du ikke har sett meg. :) Spesielt om jeg virkelig skal bruke rensen, peelingen og padsene morgen og kveld, hver dag, og om det er slik at man ikke kan bruke makeup? Og om jeg bør droppe noen av produktene på solferie?

    Elin :)
    • siljeaustnes

     13.11.13 11:19
     Hei Elin! Jeg kan dessverre ikke gi deg gode svar uten å ha sett på deg, kontakt klinikken du går til slik at du kan komme til en kontroll. Om du ønsker er du hjertlig velkommen til en konsultasjon hit på Beths Medispa, så kan vi hjelpe deg. Klem Silje
 57. Erlend

  30.10.13 12:53
  Hei!

  Er det bra å bruke treinoin 0,05 % kombinert med zo skin health? Dette var det eneste jeg fikk. Anbefaler du noe annet ved siden av?
  • Erlend

   30.10.13 12:54
   Altså Zo exfoliating cleanser
  • siljeaustnes

   2.11.13 16:14
   Hei Erlend! til riktig hud kan man bruke tretinoin 0.05% sammen med ex cleanser. Husk å bruke solkrem i tillegg! Jeg syns kanskje det var litt lite produkter, da det er viktig å ha et godt sammensatt hudprogram. Klem Silje
 58. Madelen

  6.11.13 21:51
  Hei,

  Kan c vitaminserumet til obagi gi brune pigmentflekker? Jeg har hatt serumet siden april, men det er fremdeles fin farge på det. Jeg har nettopp gjennomført en hudsyklus med full obagipakke for å få bort sommerens brune flekker. Under kuren brukte jeg ikke serumet ettersom det sved på sår hud. Nå har jeg begynt med serumet igjen. Jeg syntes jeg ser tendenser til brune flekker igjen. Kan serumet være for gammelt?
  • siljeaustnes

   13.11.13 11:11
   Hei Madelen! Proffesional-C gir ikke brune pigmentflekker;) Om serumet har oksidert og er for gammelt blir det bare gult på farve og mister sin effekt. Klem Silje
 59. Jorunn

  14.11.13 06:31
  Heihei! Jgg har gått på Obagi nu derm i snart 13 uker, jeg merker at hud reaksjonene er blitt litt mindre, men jeg er fortsatt ganske tørr i huden. Ellers ser jeg fortsatt ikke noe forbedring på huden, kan det være at produktene ikke virker på meg?
  • siljeaustnes

   25.2.14 18:52
   Hei Jorunn! Du må snakke med behandleren din, kanskje trenger programmet en justering? Hud tar tid, husk at en hudsyklus er 6 uker. Vanskelig å si hva som ikke "virker", da jeg ikke vet hvilke produkter du bruker eller hvorfor du bruker de:( Klem Silje
 60. Tina

  16.11.13 09:34
  Hei Silje!
  Jeg er ei jente på 28 år. Aldri vært plaget med noe særlig med kviser før for 2 år siden hvor det nå kommer ett par nye hver dag. Noen dager verre enn andre! Jeg har prøvd mye av det som kan kjøpes reseptfritt på apotek og helsekost. Men ingen resultat. Har fått masse arr rundt kjevepartiet og litt på det ene kinnet. Er rådløs på hva jeg kan gjøre for at dette skal forbedre seg. Kan du anbefalle noe? Og hvor mye koster det evt?:)
  på forhånd takk:) Tina
 61. Inger

  6.12.13 18:57
  Hei Silje,
  Jeg har vært hos flere ulike behandlere, med lite heldig resultat hos den ene, den siste skulle være en av de dyktigste i området, sertifisert og det hele. Den første behandlingen ble satt av en lege, og meningen var å få mindre rynker under øynene. Jeg fikk beskjed om at restylane ikke sattes der, så han gav meg botox. Resultatet ble kastrofalt, jeg endte opp mer dype rynker rundt øynene grunnet det som må være feilbehandling. Bivirkningene i ettertid er dypere linjer enn hva jeg hadde før! Har jeg her noen rettigheter? Behandler nr 2 er som nevnt en av de dyktigste i området. Jeg ble malt et bilde av strålende vakker ungdommelig hud, resultatet har derimot latt seg vente på :/ Desverre har hverken botox på sinnarynken fungert, selv om den virker i kråketærne utside øyne, (botoxen virket jo knallbra under øynene!) eller de andre restylane behandlingene fungert slik som lovet. Fikk satt botox 2 el 3 (?) ganger i sinnarynken med særdeles lite resultat. Tok også restylane vital, kur på 3 ganger: 1. gang ble to kurer satt, ikke i panne, og den siste ble satt noen uker senere. Satte også fillers (pearl?) under øynene, mot mørke ringer og tretthet. Dette virker heller ikke særlig bra, ser forskjell, men virkningen gikk fort bort. Terapeuten lovte gull og grønne skoger og at huden min bare ville bli bedre, noe jeg desverre ikke kan si meg enig i. Videre sa behandleren sa at dette hadde hun aldri oplevd før, at huden min tydeligvis ikke ville ta imot produktene som normalt? Det hele kostet jo en bøtte og to med penger, og jeg er mildt sagt skuffet. Hun vil nå gi meg en sprøyte til med vital, men er dette noe vits dersom det ikke fungerer? Har du noen tanker på hva som gikk galt? Har du vært borti lignende? Har du eventuelt andre tips?

  Takk for svar!, og gøy blogg! :))

  Hilsen Inger
  • siljeaustnes

   18.12.13 22:43
   Hei Inger! Så leit å høre at du ikke er fornøyd med behandlingen. Det eneste du egentlig kan gjøre er å snakke med de som behandlet deg. Kanskje du kan ta noen etterbilder og sammenligne med førbildene? Da er det lettere å se hvordan utviklingen har vært. Beklager at jeg ikke kan hjelpe deg ytterliger, men det er vanskelig å si om noe har blitt gjort feil da jeg ikke har sett deg før og etter. Klem Silje:)
 62. cath

  28.12.13 15:39
  Hei! Har resept på og bruker airol tretinoin krem 0,05 sammen med tetralysal. Alle arrene etter pirking på kviser er der jo fortsatt etter 4måneder bruk av airol (aberela) Vil en blender eller nuderm kur hjelpe bedre på arr? En klinikk som selger obagi nær meg anbefaler en green peel før en kur. Har du hørt om green peel om det er bra?Mvh
  • siljeaustnes

   4.1.14 16:24
   Hei Cath! Om du har dypere arr vil nok en kraftigere obagi nuderm kur, sammen med restylane behandling av arr være et godt alternativ. Om du har dype arr, kan du ta en kjemisk peeling også, jeg har gode resultater med den medisinske obagi bluepeel. Vanskelig å si eksakt hva som er riktig for deg uten å ha sett på deg, men det finnes flere alternativer. Klem Silje
 63. Thomas

  20.1.14 20:37
  Hei,

  Jeg har brukt exfloating cleanser sammen med blender og tetroin 1.0 i 3 mnd nå.

  Men det er nå etter 3 mnd at huden min brenner og har begynt å flasse mye. Er bekymret.

  Og er det normalt og få noen få kviser under kuren?
  • siljeaustnes

   6.2.14 14:28
   Hei Thomas! Kan det være kulden eller mye sollys om har gjort at du har blitt irritert i huden? Du kan få kviser under kuren ja, da den åpner opp alle stengte porer. Anbefaler at du kontakter behandleren din for en eventuell justering av programmet. Klem Silje:)
 64. Marta Brunvoll

  21.1.14 18:09
  Hei Silje.
  Har du forslag til en annen solkrem enn Obagi f. 50. Jeg er i 14 uke med Obagi-nu derm. I tillegg til at jeg blir hvit og flassete i ansiktet er jeg rød og sår om kvelden og flere dager etterpå, selv om jeg har smurt meg ofte. Ser at du skriver at denne er et must, men jeg ser ikke ut når jeg bruker den. Er det andre som har samme erfaring som meg?
  • Marta

   25.1.14 18:33
   Hei, nå går det bra. Huden var for tørr så nå bruker jeg fuktighetskrem under.
  • siljeaustnes

   30.1.14 12:16
   Hei Marta! Du kan bruke zo sin spf 30, den er det lett farve i, så mange liker å bruke den da den ikke er hvit. Klem Silje
   • Marta

    3.2.14 21:28
    Tusen takk for tipset og for en fantastisk blogg!
 65. Marie

  12.2.14 00:06
  Hei! Jeg har brukt Obagi Clenziderm siden januar/februar 2012. Huden min er myyye bedre enn den var, så jeg er absolutt fornøyd og anbefaler Obagi til alle jeg møter med dårlig hud. Men to år senere må jeg fortsatt bruke Clenizderm to ganger daglig hver eneste dag for å holde huden i sjakk. Likevel kan jeg få svært store underjordiske kviser og mange på en gang. Hvis jeg ikke bruker obagi en dag eller to, får jeg store utbrudd med en gang. Jeg er livredd for å slutte. Legen min mener jeg har en slags betennelse i huden, og ikke vanlig acne. Ingen reseptbelagt kremer har fungert og heller ikke Diane p-piller. En hudpleier jeg snakket med mente at jeg for lenge siden burde kunne holdt meg til "vedlikehold" et par ganger i uken etter så lang tid med Obagi, eller vært ferdig med å bruke obagi for godt. At "kuren" burde holdt. Hun mente at hvis jeg fortsatt fikk utbrudd etter så lang tid, burde jeg heller komme meg til hudlege og begynne på tetracyliner etc. Hva er din mening om saken? Det er slitsomt å bruke så mye obagi (det svir, jeg flasser), og det begynner å bli dyrt for meg (jeg er student). Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjøpt nytt sett. Jeg bruker Daily Care Foaming Cleanser, Therapeutic Lotion og Therapeutic Moisturizer.

  Tusen takk for tilbakemelding :-)
  • siljeaustnes

   25.2.14 11:11
   Hei Marie! jeg anbefaler at du kontakter en hudlege, om ikke produktene virker dypt nok på kvisene dine. Om du får store underjordiske kviser kan Isotretinoin være et alternativ, men snakk med en hudlege om dette. Klem Silje
 66. berit

  18.2.14 13:19
  Hei. Kan man bruke differin mot rynker? siden det er syrekrem? Altså som daglig forebygging? mvh Berit
  • siljeaustnes

   25.2.14 11:06
   Hei Berit. I teorien kan man bruke det, men det er ikke den mest effektive. Klem Silje:)
 67. Helene Drønnen Aas

  12.3.14 15:08
  Hei Silje :)

  Sliter med en del uren hud etter graviditeten, min datter er nå 15 måneder og urenhetene vil ikke gi seg :(
  Med urenheter mener jeg underhudskviser over hele ansiktet, nesten acne aktig. Har vært på H2 som anbefalte meg Dermologica som skulle hjelpe på dette,. Har brukt opp to 50ml tuber uten at problemene avtar.
  Kjenner jeg begynner å bli desperat, har aldri vært plaget med kviser før jeg ble gravid, nå ser det ut til at de aldri vil slippe taket. Er svært nøye med ansiktpleie og har ikke på meg mer sminke enn jeg "må".
  Burde jeg dra til en hudspesialist?
  På forhånd takk :)
  • siljeaustnes

   25.3.14 22:20
   Hei Helene! Kontakt en medisinsk hudspesialitst for hjelp, slik at du kan begynne på produkter som kan behandle problemet. Klem Silje:)
 68. Merethe

  12.3.14 15:18
  Hei.
  Jeg er i slutten av 50-årene, har ikke værlig mye rynker, men begynner å bli veldig uvenner med de dype furene som går fra nesevingene og ned til haken. Hva er den beste måten å dempe disse på? Pleier behandling på "gamle" damer som meg å bli vellykket? Jeg er litt engstelig for å ende opp med klumper eller blåmerker, for jeg har et yrke hvor jeg "synes" ganske godt.

  Mvh Merethe
  • siljeaustnes

   13.3.14 20:52
   Hei Merethe! Slike linjer behandler jeg vanligvis med restylane. Det gir et pent og naturlig resultat med god varighet. Blåmerker og lett hevelse kan forekomme etter behandling, men det kan sminkes over etter 6 timer. Klem Silje:)
 69. christin

  23.3.14 08:21
  Hei :)

  Jeg har brukt Obagi blender+tretinoin 0,5 lenge, men har nå gått over til Brightnex fordi jeg hørte at man kan bli "imun" mot hydrokinon, og da kan det gjøre vondt verre (pigmentering)?
  Er dette tilfelle?
  Jeg ønsker å bruke det som fungerer best, men har ikke hatt særlig god effekt av tidligere behandling med Nuderm. Pigmentering har kanskje blitt litt lysere i panne, som var grunnen til at jeg startet, men det har dessverre også økt pigmentering på kinn, hvor jeg ikke hadde noe før behandlingen startet.
  Jeg har brukt produktene ca 2 år ( etter 16 første uker, ca 3 ganger i uken).
  Jeg har ikke veldig mørk pigmentering, det synes ikke særlig da jeg sminker meg, men jeg ønsker å kunne ha jevnere hud også uten sminke.
  Kan jeg forvente at Brightnex vil lysne pigmenteringen? Og evt. ca. hvor lang tid vil det ta? Kan jeg bruke clear sammen med Brightex?

  C.
  • siljeaustnes

   31.7.14 14:17
   Hei Christin! Du blir ikke immun mot hydroquinon, men du skal ikke gå på dette mer enn 5 mnd per år. Brigthenex lysner pigmentering, men går ikke like dypt som Clear/blender (Begge er 4% hydroquinon). Klem Silje
 70. Lise

  3.4.14 20:57
  Hei Silje!
  For ca en uke siden tok jeg 0,5 ml restylane i leppene på en klinikk i Oslo. Størrelsen synes jeg ble kjempefin, men er plaget med harde klumper i leppene. Er ikke dette noe som burde ha gått over etter noen dager? Og er det noe man kan gjøre med dette?
  • siljeaustnes

   7.4.14 11:54
   Hei Lise! Gå tilbake til behandleren din så vil han/hun kunne massere disse ut:) Klem Silje
 71. Veronica

  27.4.14 13:14
  Hei :) jeg sliter en del med fregner i ansikt, skuldre og armer. Ble veldig solbrent ifjor sommer, da jeg fikk 2/3 grads forbrenning på disse stedene i syden ifjor. Jeg har alltid hatt litt fregner i ansiktet, men ikke så mye som nå!

  Jeg har prøvd å google en del om hvordan jeg kan fått fjerne fregnene. Og fant frem til en krem som heter Arebele (?) eller noe, som visstnok skulle hjelpe over dn lang tid. Det jeg lurer på er om du vet om en krem som har en bra effekt på å fjerne fregnene, og hvordan det blir med soling osv da evt? Er det slik at når jeg er blitt helt kvitt fregnene, at de kommer tilbake når jeg går ut i solen igjen?
  • siljeaustnes

   1.5.14 18:11
   Hei Veronica! Det beste for pigmentering er Hydroquinon (Obagi Nu-derm) sammen med tretinoin (a-vitaminsyre). Den kan du bruke for å redusere fregner, men soler du deg så vil de komme tilbake. Klem Silje:)
   • Veronica

    5.5.14 10:05
    OK :) Så da er det med mindre nesten ikke vits i å bruke noen kremer mot fregner, fordi di likevell kommer til å komme tilbake i solen uannsett?
    • siljeaustnes

     7.5.14 10:25
     Du kan ikke sole deg og holde fregnene på avstand nei. Da må du holde deg unna solen:)
 72. Marie

  19.5.14 10:34
  Hei! Jeg har tunge øyelokk som fører til at jeg stadig går med brynene hevet for å løfte huden. Jeg har forhørt meg om øvreøyelokks plastikk og brynsløft, men syns det virker veldig skummelt. Er det noe man kan gjøre med det som ikke inneholder en kniv? Hilsner fra små-desperate meg :-)
  • siljeaustnes

   26.5.14 16:26
   Hei Marie! Man kan prøve Botox, men om du har mye heng vil ikke dette gi tilstrekkelig effekt. ca 3mm. Klem SIlje:)
 73. Marie

  4.6.14 00:45
  Hei Silje! Jeg er 21 år og har allerede startet å se linjer i ansiktet, både i munnvikene, øyevikene og mellom brynene. Jeg sliter også litt med rynker øverst mellom brystene,- hva ville du anbefale mot dette, og omtrent hvor mye vil det koste tror du? Klem fra meg
  • siljeaustnes

   31.7.14 14:14
   Hei Marie! Jeg anbefaler at du kommer inn på en konsultasjon, så kan jeg se hva som kan være riktig til din hud. Time bestiller du på 22555380 (tast3). Klem Silje
 74. Hanna

  8.6.14 14:10
  Hei! Jeg er 24 år gammel, og har vært igjennom 3 Roaccutan behandlinger. I etterkant har jeg fått veldig tørr og sliten hud. Huden min er fortsatt noe uren og jeg har allerede begynt å få noe rynker rundt munnpartiet og rundt øynene samt ujevne partier i ansiktet. Har hørt mye bra om Zo health. Hvordan er disse produktene samenlignet med feks Differin og Aberala mot aldring, pigmentering og rens? Bruker for tiden differin og apotekrenseprodukter.
  • siljeaustnes

   31.7.14 14:09
   Hei Hanna! Du er hjertelig velkommen til en konsultasjon for en anbefaling til din hud, den kan du bestille på 22555380. Klem Silje
 75. Birgitte Lauritzen

  10.6.14 20:24
  Hei Silje.

  Jeg har et "lite" problem, jeg har fått pigmentflekker i ansiktet (over og under leppa, mellom øyenbrynene og over øyenbrynene pluss litt i begge kinn, etter graviditet for 6 år siden)
  Jeg traff ei jente her forleden som hadde fått fjerna pigmentflekkene sine med laser og det så kjempefint ut, så jeg har ringt litt rundt men alle sier det samme at jeg burde vente til høsten!
  Men jeg vil jo helst hatt det bort i går... Så da har jeg snoka litt på nettet og der har jeg sett at blu peel skal fjerne pigmentflekker, er det sånn at man burde gjøre dette på høsten eller kan jeg sette igang prosessen nå??
  Hva anbefaler du, burde jeg vente til høsten med å ta laser eller finns det hjelp å få nå...?!?

  Hilsen ei som skjuler ansiktet med stoor hatt og solfaktor 50
  • siljeaustnes

   31.7.14 14:07
   Hei Birgitte! Du må nok vente til høsten ja... Uansett om du skal bruke obagi ZO eller laser:) Silje
 76. Linn

  22.6.14 15:06
  Hei Silje! Synes du virker som en utrolig dyktig estestisk spesialist. Jeg har den siste tiden (etter bytte av p-piller kan det virke som) fått pigmentflekker i panneområdet. Hvor mye koster det for et Obagi-sett som kan hjelpe mot dette? Trenger en flere produkter enn serumet? Det siste året har jeg tenkt på botox (er 32) eller fillers, da jeg føler huden ser sliten og uopplagt ut, hva går "baby-botox" ut på? Jeg føler også jeg har trøtte øyne med linje ned langs tårestien, er det noe å gjøre med dette? Takk for tiden din. Beste hilsen, Linn
  • siljeaustnes

   23.6.14 22:50
   Hei Linn! Det finnes produkter som hjelper ja, men jeg må se på deg før jeg kan si hva som blir riktig for din hud. Man trenger et skreddersydd sett, pris fra 5-9000 kr. Baby botox er en spesiell teknikk jeg bruker for å gi mine pasienter et letter resultat av botox. Man kan legge restylane under øynenen for å reduserer søkk. Klem Silje:)
 77. Linn

  30.6.14 21:29
  Hei Silje, har nettopp begynt å bruke zo te-pads og det svir ganske så mye rett etter bruk. Kan jeg forvente at det avtar snart? Vurderer også hydrating cleanser (har litt tørr, men relativt ren hud) og renewal creme-hva er prisen på disse hos deg? Og evt det serum du vil anbefale:)
  • siljeaustnes

   31.7.14 14:03
   Hei Linn! Det er helt normalt at det svir i starten. Prisen på obagi ZO er likt over hele landet, 490 hydragte og 960 renewal creme. Anbefaler daily Power defense fra xo. Klem S
 78. Hanna

  19.8.14 14:07
  Hei Silje :) Kan Nimue produktene kombineres med differin?
  Klem fra meg
  • siljeaustnes

   2.9.14 13:57
   Hei Hanna! Det kan de, men det må skreddersys et godt program for din hud. Klem Silje:)
 79. benedicte

  2.10.14 22:38
  hei,

  kom over en blogg der ei jente hadde tatt restylane i nesen som et alternativ til neseplastikk. er veldig interessert i dette, da jeg har hatet min egen nese siden jeg var 13 år. eneste jeg lurer på er hva det er mulig å få gjort ved bruk av restylane? min er litt kroket som jeg gjerne vil ha bort, men litt skjeiv og..
  • siljeaustnes

   5.10.14 23:46
   Hei Benedicte! Vanskelig å si uten å se på deg, men send meg noen bilder forfra og fra siden til asilje@hotmail.com :)
 80. Anita Serine Isaksen

  12.10.14 21:19
  Hei
  Har startet på obagi nu derm kuren, svir og er rød fra første kveld , virker som om dette varierer en del, veldig på halsen og er rød rundt øynene, Har startet med tretinoin 0,025 bør jo ikke være for sterkt det ? har forstått at jeg kan ha det feks annenhver dag på halsen .Men hva tenker du med øyne ? Har 2 venninner som er blitt kjempe fine i ansiktet etter kuren, utrolig forskjell, men jeg synes at halsene ser veldig "gammel" ut på begge forhold til ansiktet.Hva anbefaler du av bruk på hals for at den ikke skal eldes så fort . Takk Anita
  • Anita Serine Isaksen

   14.10.14 14:27
   Hva skal man bruke på halsen for at det ikke skal være så gammel i forhold til ansiktet?
   • siljeaustnes

    16.10.14 20:25
    Hei Anita! Halsen kan behandles med både medisinske produkter og restylane vital. Klem Silje:)
  • siljeaustnes

   16.10.14 20:25
   Hei! Hals kan behandles med produkter + restylane vital:)
 81. Anita Serine Isaksen

  12.10.14 21:21
  Og jeg bruker solkrem f 50 hver dag , men skal jeg bruke serumet hver dag ?
  • siljeaustnes

   13.10.14 20:10
   Hei! Ja, serum bør brukes hver dag:)
 82. Melly

  19.10.14 16:49
  Hei Silje!

  Hvilken krem anbefaler du til vinteren til kombinasjonshud? Ossential growth factor serum eller Ommerse overnight recovery creme? Andre du vil anbefale?

  Ønsker deg en fin uke :)
  • siljeaustnes

   19.10.14 20:37
   Hei Melly! Vanskelig å si uten å se på deg, men Zo Overnigth recovery creme er alltid en sikker vinner:=)
 83. Sara

  29.10.14 12:38
  Hei Silje,
  Hva koster en pensling/kjemisk peeling hos deg? Og hva koster en konsultasjon? Ønsker deg en fin dag videre!

  Sara
  • siljeaustnes

   30.10.14 21:15
   Hei Sara! En bluepeel hos meg koster fra 5000 kr. Penslinger gjøres hos hudpleier, og koster fra 1500 ca. Klem Silje
 84. M

  15.11.14 13:01
  Hei Silje!

  Du har jo veldig greie på dette, så jeg håper du kan svare :)
  Jeg tok juvederm i leppene i går, og nå ser jeg at jeg har fått større underleppe på den ene siden. Jeg hadde litt skjeve lepper fra før av, så hudlegen tok litt mer på den ene siden. Nå ser imidlertid den siden som i utgangspunktet var minst, større ut enn den andre! Er dette normalt, og er det bare pga midlertidig hevelse fordi han måtte ta litt mer juvederm der? Eller har han rett og slett "korrigert" skjevheten for mye? Jeg har også et blåmerke der som leppen er størst, så det er kanskje derfor?
  Jeg hadde satt stor pris på svar, klinikken der jeg tok det har stengt i helgen, så får ikke hørt med dem før neste uke, og er litt bekymret nå :(
  • siljeaustnes

   25.12.14 15:02
   Hei M! Det er helt normalt å være både skjev og ulik de første dagene etter en behandling, da vi kan hovne opp ganske ulikt fra side til side. Blåmerker er også helt normalt. Dette vil nok gå seg helt fint til, men om det skulle være en skjevhet så vil nok behandleren din rette dette fint opp.
 85. Maja

  18.11.14 18:48
  Hei
  Jeg er interesert i både lippvolum og behandling mot poser under øynene.
  Hvordan kan jeg bestille time og hva vil det koste?
  Mvh
  Maja
  • siljeaustnes

   23.11.14 19:20
   Hei Maja! Time bestiller du på 22555380 (tast 3), pris ca 6500 kr. Klem Silje
 86. Elise

  19.11.14 10:16
  Hei! Hvor mye koster det å begynne med Obagi produktene?
  • siljeaustnes

   23.11.14 19:19
   Hei Elise! Mellom ca 4500-9000 kr alt etter utgangspunk og behov. Klem Silje:)
 87. rikke isaksen

  26.11.14 17:40
  Hei.
  Har tatt restylane 5 ganger siste halve året. Jeg elsker resultatet slik det er uken etter behandling men så føler jeg effekten forsvinner super raskt. Er juvederm bedre for meg ? Vil det vare lengre ? Kan jeg evt ta noe annet som varer lengre ?
  • siljeaustnes

   14.12.14 22:39
   Hei Rikke! De varer likt, men noen responderer bedre på den ene eller andre. Klem Silje:)
 88. Ellen Vinje

  3.1.15 14:28
  Hei, dame på 55 med litt poser under øynene,lurer på om en Tear through kan hjelpe?
  • siljeaustnes

   22.3.15 22:11
   Hei Ellen! Ja, det kan hjelpe, men jeg kan ikke svare sikkert uten å se på deg først. Klem Silje:)
 89. Siv

  16.1.15 21:56
  Hei, jeg tok restylane for en tid tilbake i nasal linjene. Etter noen dager fikk jeg influensalignende symptomer, vondt i hodet og blemmer i munn. Har du noen gang hørt om noe lignende? Legen sa det kunne være herpesutbrudd trigget av stikkene. Er det mulig å teste om mann ikke tåler restylane? Har veldig lyst til å friske opp da effekten er gått ut men er redd jeg er allergisk. Hva er isåfall det verste som kan skje??
  • siljeaustnes

   22.3.15 22:14
   Hei Siv! Dette har jeg aldri hørt om tidligere. Legen som behandler deg kan evt gjøre et lite område for å se om du reagerer igjen? Klem Silje:)
 90. Marie

  22.1.15 00:39
  Hei! Jeg har veldig lyst til å få gjort noe med søkk og ringer under øynene og lurer på hva du kan foreslå? Jeg har lest om tear trough behandlingen og det virker jo fantastisk! Hva er prisen for en slik behandling hos deg, og hva er prisen for konsultasjonen? Mvh trøtte øyne :-)
  • siljeaustnes

   19.4.15 22:22
   Hei Marie! Tear trough koster fra 3500 kr. En konsultasjon alene koster 500, men du kan komme direkte til behandling om du ønsker det. Klem Silje:)
 91. June

  26.2.15 06:36
  Hei. Jeg har tenkt å ta restylane for tear throug, og har et par spørsmål.
  - vet du om noen i bergen som er flinke på dette området?
  - går det ann å ta restylane mens jeg ammer?
  Mvh june
  • siljeaustnes

   19.4.15 22:14
   Hei June. Jeg kjenner ingen i bergen, men sjekk ut www.restylanenorge.no for en behandler nær deg. Klem Silje:)
 92. Melly

  30.3.15 12:05
  Hei,

  Hvilken selvbruner vil du anbefale til ansikt og hvilken vil du anbefale til kropp?

  På forhånd takk for svar!
  • siljeaustnes

   19.4.15 22:06
   Hei melly! Min nåværende favoritt er st.tropez:) Klem Silje:)
 93. laila

  16.4.15 22:04
  Hei, takk for en veldig interessant nettside! jeg har behov for opr.av tunge øvre øyelokk. Kan du være snill å anbefale meg en dyktig plastikk kirurg?

  Mvh
  laila
  • siljeaustnes

   19.4.15 21:59
   Hei Laila! Det finnes veldig mange dyktige kirurger som utfører øyelokkskirurgi. For å nevne noen: Bærum plastikkirurgi, Teres Colosseum, Oslo Plastikkirurgi. Klem Silje:)
 94. Tina

  27.4.15 23:05
  Hei Silje,

  Jeg fikk 3 produkter til bursdag av moren min
  -zo medical Foamcleanse
  -zo skin health Offects exfoliating polish
  - zo skin health offects Te-pads

  Jeg har ikke gått på obagi tidligere, og lurte på om det gikk fint å bruke te-padsene i og med at de inneholder 2 % salisylsyre?
  • siljeaustnes

   1.1.16 15:01
   Hei Tina. Det går fint:)
 95. Sara

  27.6.15 23:13
  Hei Silje!

  Hva er prisen for volumbehandling av kinnbein?
  • siljeaustnes

   1.1.16 15:00
   Hei Sara. Prisen er fra 6500 kr og oppover. Mvh Silje
 96. Ingvild

  15.7.15 13:39
  Hei Silje, Jeg prøver å få tak Colorscience sin makeup, selger du dette?
  Mvh
  Ingvild
  • siljeaustnes

   10.1.16 17:33
   Hei Ingvild. Vi har noe av colorescience hos oss på klinikken ja.
 97. Emilie

  20.8.15 17:32
  Hei! lurer på hvor mye det vil koste å få gjort overleppene symetriske med restilan. Eller hva du annbefaler? :)
  • siljeaustnes

   10.1.16 17:33
   Hei Emilie! Prisen er fra 2500 kr og oppover:)
 98. Siri

  30.4.16 20:48
  Hva er aldersgrensen på juvederm?:)
  • siljeaustnes

   7.8.16 18:30
   Hos meg er aldersgrensen 18 år:)

Legg igjen en kommentar

Din e-post-addresse vil ikke bli publisert.

Du kan benytte deg av følgende HTML kode: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*