Reduser tanngnissing og en anspent kjeve

2ba8d55e39dd31bd660c9ff2e6810555
Har du vondt i kjeven når du våkner om morgenen? Sliter du mye med hodepine eller migrene? Eller kanskje føler du at du har et noe "maskulint" kjeveparti?

Da kan det være at du lider av tanngnissing eller anspent kjevemuskelatur. Dette er et veldig vanlig problem som mange mennesker sliter med, spesielt under perioder med mye stress. Mennesker som gnisser tenner på dagen eller som oftes om natten, vet det som oftes ikke selv, men kan oppleve ulike symptomer som kjennetegner dette. Som for eksempel: ømhet i kjeven, hodepine, migrene, vondt i ansiktet eller problemer med tennene. Eller at kjeven blir bredere og mer maskulin i utseende.

masseter

Mekanismen som gjør at vi klarer å tygge og bite tennene sammen, er muskelen “masseter” som ligger bakerst på kjeven nedenfor ørene. Man kan kjenne denne muskelen ved å legge hånden på kjeven og bite tennene sammen.

Denne muskelen vil hos de som gnisser tenner eller har en anspent kjeve, vokse i i størrelse og gi kjeven et mer “firkantet” utseende. Jo sterkere muskel, jo mer vil den syns både når man slapper av i kjeven eller om man biter tennene sammen. Et kraftig kjeveparti ser bra ut på menn, men mange kvinner ønsker å redusere på en maskulin kjeve. Her kan det være store forskjeller før og etter.

botox masseter before after photos

Masseter-before-and-after

B.tox kan svekke “masseter” muskelen, slik at kjeven får en mer feminint og mykere form. Man vil klare å spise helt som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke, ved at Botox blokkerer noe av kjevemuskelaturen.

Bare 1 uke etter behandling vil effekten kjennes ved at man blir mindre anspent i kjeven. I tillegg vil spenninger og smerte, som kommer av tanngnissing, bli redusert. Etter 6-8 uker vil effekten syns ved at størrelsen på masseter muskelen reduseres og kjeven får et mer feminint uttrykk. Denne reduksjonen, av muskelens størrelse, vil bli mer og mer synlig iløpet av de 2-3 første behandlingene (ca 9-12 mnd) med b.toxbehandling av kjevemuskelaturen.

thin-masseters-botox

Behandlingen er svært lite smertefull, og består som oftes av 1-3 små nålestikk på hver side av kjeven. Resultatet varer som oftes i 3-6 mnd før behandlingen må gjentas.

D2059_02_07

Denne behandlingen er, spesielt i mange asiatiske land, svært populær som “face-slimming”. Dvs å skape et slankere mer ovalt ansikt.

333

B.tox i kjevemuskelaturen gir, som vist på bildene, et mer feminint utseende. Dette er positivt for den kosmetiske biten, men den effekten den gir i behandling av anspenthet og smerter grunnet denne tilstanden, er i følge mine pasienter uerstattelig.

 

 1. Sol

  3.1.13 11:36
  Hei!
  Jeg er en jente på 21 år, som sliter med tanngnissing og anspent kjeve. I tillegg har jeg "sinnarynke" som jeg har lest at man kan få ved tanngnissing. Dette er noe som har foregått i ett par år og jeg vil gjerne få bukt på dette. Tannlegen min er ikke til så veldig stor hjelp, men har fått plate som beskyttelse om natta. Men for meg så har det ikke hjelpt stort. Og jeg lurer på om Restylane kan være noe for meg, er dette noe du virkelig kan anbefale meg?
  • siljeaustnes

   7.1.13 09:42
   Hei Sol!
   Restylane vil ikke være det riktig alternativet for deg, men en liten mengde botox i kjeven+evt sinnarynken kan være riktig alternativ for ditt problem. Da tar botoxen bort grunnen til at du gnisser tenner, noe som en bittskinne ikke gjør.. Anbefaler at du kommer inn på en konsultasjonstime, denne bestilles på 22555380 så vi får snakket sammen og jeg kan undersøke kjeven din. Klem Silje:)
   • Sol

    7.1.13 13:57
    Takk for flott svar :) Skal se hva jeg får til.. Frister veldig og ta turen innom deg! I tillegg lurer jeg på om jeg må ha time til konsultasjon når det gjelder å kjøpe obagi hudprodukter? Har lyst til å teste dette da huden min er grå, gusten og småkvisete nå om vinteren :) Klem
    • siljeaustnes

     7.1.13 19:04
     Man må ha time for å kjøpe de fleste obagi nu-derm produkter, men ikke for ZO skin health:) Silje
 2. Iselin

  18.9.13 13:53
  Hei,

  Dette ser veldig interessant ut.

  Lurer på om du vet om en lignende behandling i Stavanger området?

  Hvor lenge vil det hjelpe etter at man har sprøytet inn botox? Tenker også at dette bare vil dekke over problemet for en periode, mens roten til problemet ikke er løst. Grunnen til at man spenner kjeven/gnisser tenner, er pga stress som man bør adressere og behandle.
  Jeg har selv slitt lenge med dette, og begynne å bli ganske fortvilet over så få behandlingstilbud, så jeg vuderer dette.. Men litt skummelt med noe så "drastisk" som botox.. Kan det gå utover andre muskler i ansiktet? Har det skjedd at det har permanent lammet enkelte muskler?
  • siljeaustnes

   24.9.13 14:50
   Hei Iselin! Anbefaler at du kontakter Tove Ree i stavanger, hun er veldig dyktig på Botox! Effekten varer i 4-6 mnd i starten, lengre etter hvert. Lykke til! Klem Silje:)
 3. aria

  21.10.13 09:21
  hva er prisen for behandlingen ? :)
  • siljeaustnes

   22.10.13 10:48
   Hei Aria! Ca 4000 kroner:) Klem Silje
 4. Stine

  27.2.14 07:37
  Hei!
  Har lest utrolig mye på dette her i det siste, men manuellterapauten min (som er spesialist på kjeve) sier at det ikke har virkning, mens tannlegen min ikke vil uttale seg i det hele tatt..
  Er det sikkert at dette fungerer? Det koster jo en del penger, med tanke på at man må ha flere behandlinger...

  Har slitt med tanngnissing i 6-7 år nå, og hodepinen har blitt kronisk - utrolig slitsomt mtp. at jeg er student og har virkelig ikke tid til å ha vondt i hodet.
  Er det noen jeg kan ta kontakt med i Trondheim som driver med det samme?

  På forhånd takk!
  • siljeaustnes

   27.2.14 19:13
   Hei Stine! Det finnes mange studier på botoxbehandling av kjever, og det gir gode resultater. Noen blir helt kvitt smertene, andre får en god reduksjon. MEN om smertene kommer av andre grunner, så vil det ha mindre effekt. Mange Norske tannleger har også begynt å tilby denne type behandling til sine pasienter, noe som er veldig bra. Jeg har behandlet et høyt antall pasienter som sliter med kjevesmerter, alle har hatt god effekt. Man bør ta behandling ca hver 4-6 mnd i starten, så vil det bli sjeldnere etter hvert hos de fleste. Klem Silje:)
 5. Marius

  8.5.14 23:51
  Hei!
  Har lenge vurdert Botox i kjeven på grunn av TMD/kjeveleddsdysfunksjon, men er redd det vil forandre ansiktet mitt for mye!
  Jeg er gutt og liker at jeg har en litt kraftigere kjeve, og er derfor redd Botox vil gjøre ansiktet mitt enda smalere enn det allerede er.
  Merker også at jeg blir veldig anspent i øyeregionen (øyenbryn, panne og mellom øynene) om jeg ikke bruker bittskinne.
  Går det an å bli behandlet for slike problemer med Botox uten at det blir for synlig?
  • siljeaustnes

   13.5.14 09:15
   Hei Marius! Jeg anbefaler at du kommer inn til en konsultasjon, så kan jeg se på deg og kan nærmere fortelle hva du kan forvente. Time bestiller du på 22555380:)Det går ann å lindre problemet uten at det blir for synlig ja. Klem Silje:)
 6. Bjørn

  9.8.14 12:53
  Finnes det noe som reduksjon av brede/maskuline kjever i Trondheim?
 7. Kristina

  11.12.14 22:20
  Hei:) Vet du om noen plass i Ålesund man kan få denne typen behandlig?
  K.
  • siljeaustnes

   14.12.14 22:30
   Hei Kristina! Det kjenner jeg desverre ikke til.
 8. Kristine

  25.12.14 23:32
  Hei!
  Har slitt med tanngnissing "bestandig" og tennene har blitt veldig ødelagt. Tror absolutt dette er noe for meg. Men kan jeg ta denne behandlingen når jeg ammer?
  • siljeaustnes

   1.1.15 12:35
   Hei Kristine! Denne behandlingen skal ikke tas mens man ammer, du må nok vente. Du er iallefall hjertelig velkommen til time når du er ferdig å amme. Klem Silje:)
   • Kristine

    6.1.15 12:09
    Takk for svar Silje!!
    Jeg tar kontakt etter hvert. :)
 9. Line

  23.2.15 19:49
  Vet du om man kan få henvisning fra lege for en slik behandling?
  • siljeaustnes

   27.2.15 10:53
   Hei Line! Det er jeg usikker på, men det kan være tannleger/sykehus som tilbyr dette. Klem Silje:)

Legg igjen en kommentar

Din e-post-addresse vil ikke bli publisert.

Du kan benytte deg av følgende HTML kode: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*